0492 390 460 info@vanemmen.com

Een eigen brandput (of brandweerput) geeft zekerheid bij utiliteitsgebouwen, industrieterreinen en in het buitengebied.

Een eigen brandput geeft de zekerheid dat in geval van brand er altijd de beschikking is over voldoende bluswater. Bij nieuwbouw of renovatie van utiliteitsgebouwen wordt steeds vaker de eis gesteld dat er voldoende bluswater beschikbaar moet zijn. Maar ook op industrieterreinen en in het buitengebied is vaak onvoldoende bluswater beschikbaar. In al die gevallen is een eigen brandput noodzakelijk.

De benodigde capaciteit van de brandput wordt bepaald door de brandweer, afhankelijk van het object wordt gekozen voor een debiet van 30 m³/h, 60 m³/h, 90 m³/h of zelfs 120 m³/h.

Voor het boren van een brandput gebruiken we dezelfde technieken als voor het realiseren van een drinkwaterput, betrouwbaarheid en kwaliteit van de pompput staat bij ons voorop. We gebruiken alleen de allerbeste materialen zodat u altijd verzekerd bent van een ongestoorde werking (voor het onverhoopte geval dat u de brandput nodig hebt).
Uiteraard ontvangt u van ons een opleverrapport met een nauwkeurige boorbeschrijving en de resultaten van de capaciteitstest.

De brandweerput kan zowel bovengronds afgewerkt worden (met een RVS bronkop met een Storz NK133 koppeling plus eventueel een aanrijdbeveiliging) of ondergronds (het deksel gelijk aan het maaiveld).

Wij adviseren u dringend om voor de brandweerput een onderhoudscontract af te sluiten. Dankzij het jaarlijkse onderhoud en de inspectie blijft u verzekerd van een perfecte werking.

Als u meer wilt weten over de brandputten die we voor u kunnen realiseren, mail ons en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Recente projecten