0492 390 460 info@vanemmen.com

Spoelboren, putten boren voor beregeningsputten en tijdelijke pompputten.

Spoelboren lijkt op zuigboren, maar de stroomrichting van het water is net andersom. Bij het spoelboren (in de volksmond ook wel spuitboren genoemd) wordt de boorspoeling door de boorstang naar beneden gepomp en komt via de zijkant (samen met losgewoelde boorgruis) weer naar boven. Op het maaiveld wordt de boorspoeling in een bezinkbak opgevangen, het sediment bezinkt en de boorspoeling komt, via een overstort, in een lager gelegen bak. Vandaar wordt het weer naar beneden gepompt. Omdat de annulaire ruimte (waardoor het boorgruis naar boven moet) vrij groot is, is het noodzakelijk om relatief veel boorspoelhulpmiddelen aan de boorspoeling toe te voegen.

Spoelboren, putten boren voor bronbemaling, beregeningsputten en tijdelijke pompputten.

Spoelboren wordt nauwelijks gebruikt voor het aanleggen van drinkwaterputten, maar wel voor bronbemaling, beregeningsputten en een tijdelijke pompput voor werkwater (een diepte van 120 m is probleemloos realiseerbaar). De putdiameter is bij spoelboren beperkt tot 350 mm.

Als u meer wilt weten over het spoelboren voor o.a. beregeningsputten, mail ons en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Recente projecten